MENADŽMENT – GOSTUJUĆA PREDAVANJA

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u utorak, 13. novembra, u 12:15h, u sali 015, u terminu predavanja iz predmeta Menadžment, biti održano gostujuće predavanje U start up vode iz studentskih dana. Studenti će imati priliku da slušaju iskustva Nemanje Tanaskovića, jednog od osnivača Miracle Dojo start up-a. Ne propustite priliku da se upoznate sa iskustvom Nemanje, bivšeg studenta Fakulteta organizacionih nauka, koji je zajedno sa svojim kolegama razvio prvu karate fajting mobilnu igru “Karate Do”, koju je do sada preuzelo preko 150.000 igrača iz 166 zemalja, za koju su dobili investiciju ICT Hub Venture fonda, i projekta koji je svrstan među top 40 preduzetničkih inovacija na konkursu “Generator” Societe Generale banke.

U sredu, 14. novembra, u terminu od 14:15h, u sali B009, studenti će imati priliku da slušaju iskustva osnivača i izvršnog direktora Car:Go, Vuka Guberinića, na predavanju “CarGo – od mita do monopola”, koji će govoriti o CarGo aplikaciji, o izovima,  prevazilaženju prepreka na putu za pokretanje i vođenje uspešnog biznisa u Srbiji i tome kako je svaka borba donela još više korisnika aplikaciji CarGo. Car:Go je mobilna aplikacija koja predstavlja srpski odgovor na Uber, a koja omogućava poručivanje vožnje na najmoderniji način, dakle, sve na klik. Ona povezuje putnika sa vozačem u realnom vremenu i pruža namoderniji način plaćanja mobilnim telefonom za usluge prevoza.

U četvrtak 15. novembra, u terminu od 14:15h, u sali 015, studenti će imati priliku da slušaju predavanje  Uvod u korporativno lobiranje –  kako lobiranjem doprinosimo jačanju poslovne strategije?  dr Duška Krsmanovića, osnivača i direktora Flagship d.o.o, kompanije za strateške odnose i odnose s javnošću.  Duško Krsmanović je, takođe, do skoro obavljao posao regionalnog menadžera za razvoj poslovanja i eksterne komunikacije za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju u međunarodnoj advokatskoj kancelariji CMS. Pre CMS-a je radio  kao viši ekonomski savetnik u ambasadi Kraljevine Holandije u Srbiji i u Crnoj Gori, zatim, kao konsultant pri Svetskoj Banci, u Američkom udruženju proizvođača nafte, na Univerzitetima u Bolonji, Hamburgu i Rotterdamu, gde je i doktorirao na temu  lobiranja i regulatorne analize. Duško će na predavanju podeliti višegodišnje poslovno iskustvo iz oblasti ekonomske diplomatije, privlačenja i zastupanja stranih investitora, korporativnog lobiranja, korporativne strategije, strategije odnosa sa međunarodnim razvojnim i finansijskim institucijama, odnosima javnog i privatnog sektora i dijaloga o javnim politikama.